facebook
Instagram
YouTube

.

Mišel Zadravec

KDO JE MIŠEL ZADRAVEC ???

Že kot majhnega otroka, me je stric navdušil nad ribičijo v bližnjem potočku. Seveda o opremi nebi zgubljal časa, vse domači proizvod. Rib je bilo v tistih časih zelo dosti in ni bilo težko kako ujeti tudi na takšen pribor. Prvo pravo palico mi je oče prinesel iz Nemčije. Z njo je ribičija postala še večji užitek in tu je bil seveda moj začetek zaraženosti z ribičijo.
Že kot otrok sem si sam delal paste za trnek, jajca in vato sem mešal v pasto, da je bila čim dlje obstojna na trneku. Da bi dobil poseben okus sem dodajal rdečo papriko in bučno olje. Že v tistih časih nisem bil zadovoljen z nobeno vabo, pa čeprav sem ujel največ rib. Za vsako ribičijo sem si skušal izmislit nekaj novega. Pomagal sem si z raznimi dodatki za peko peciva.
Po končanem šolanju sem dobil idejo, da bi odprl ribiško trgovino v domačem kraju. To mi je tudi uspelo in z tem sem še bolj padel v ribiške vode.
Leta 1991 sva z prijateljem naredila prve bojlije. Koliko trpljenja za 2-3 kg boilijev. Z tem pa se je začel pohod na razna takrat še samo domača jezera. Rezultati so bili fantastični, saj skoraj ni bilo vode, kjer ne bi ujeli kakega kapitalnega krapa ali amurja. Zato so me začele zanimat tudi tuje vode, najbližje mi je bila Madžarska zato smo s prijatelji kar pogosto spakirali in se odpravili na kako avanturo. Tam so nas prav čudno gledali domači ribiči, kadar smo začeli vabe dajat na las in ne na trnek. Še bolj pa so bili začudeni ko smo ujete ribe vračali v vodo. Po Madžarski pa so počasi prihajale druge države, do danes se jih je nabralo kar deset od tega imam v šestih državah krape čez 20 kg v dveh pa so igrali živčki do točnega tehtanja, kjer je zmankalo par gramov.Moj osebni rekord je 34,10 kg.
Mogoče gre ta uspeh pripisat določenim dodatkom, ki so nepogrešljivi v mojih recepturah. S pomočjo testnih ribičev sem ugotovil nekaj malenkosti, ki so zelo pomembne in nepogrešljive za dobro vabo. Skozi dolga leta testiranj smo prišli do točke, kjer spreminjamo le še malenkosti do popolnega uspeha.

Do teh rezultatov je bila pot zelo dolga, predvsem zaradi tega, ker sem vsako stvar želel naredit sam. Ko sem uvidel, da to ni več mogoče, saj sem za vodo preživel tudi po 180 dni v letu, doma pa sem imel mlado družino, ki me je razumela in podpirala skozi celoten čas. Odločil sem se, da bom organiziral testno ekipo, ki mi bo pomagala. Ni bilo lahko, saj je trebalo najti ribiče, ki obvladajo ribolov že v osnovi. Tukaj sem naletel na težavo, saj so vsi dobri ribiči prisegali na razne tuje proizvajalce. Vseeno sem uspel z nekaj najbližjimi najti skupen jezik. Začeli smo skromno. Registrirali smo se tudi na državno prvenstvo, kjer smo dosegali zelo dobre rezultate. Tako smo se pol uvrstili tudi na svetovna prvenstva, kjer sem eno leto sodeloval tudi kot trener ekipe. Moram priznat, da to ni bil moj svet a vseeno spet ena iskušnja in odskočna deska za naprej. Spoznal sem ogromno novih ljudi, ki so me podpirali in dajali še več motivacije za delo.

 

Mišel Zadravec Joker Carp Dream Lake