ZADRAVEC B.A.I.T.S. d.o.o., se v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezuje k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

V spletni ribiški trgovini Mišel Zadravec zbira naslednje podatke uporabnikov:

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte (uporabniško ime),
  • kontaktno telefonsko številko,
  • geslo v šifrirani obliki,
  • ter ostale podatke, ki jih uporabnik vnese v obrazce na spletnem mestu Zadravec.si.

Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, podjetje ZADRAVEC B.A.I.T.S. d.o.o. ne odgovarja.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki zbrani in obdelani, bodo razkriti le v primerih kot jih določa zakon za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov podjetja ZADRAVEC B.A.I.T.S. d.o.o.


Novi Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ZEKom-1 je v pravni red prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Ker je vaša zasebnost za nas zelo pomembna, si prizadevamo, da vam ponudimo vse informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo na naši spletni strani. Vse podrobne in dodatne informacije o piškotkih najdete v nadaljevanju. Zavedati se je potrebno le, da v kolikor se tehnični piškotki na spletni strani Mišel Zadravec Carp Baits v popolnosti onemogočijo (v nastavitvah brskalnika), potem nakupovanje na spletni strani Mišel Zadravec Carp Baits ne bo mogoče oziroma uporabnik ne bo mogel uporabljati funkcij spletišča v polni meri. V kolikor se bodo na spletni strani Mišel Zadravec Carp Baits pojavile kakšne spremembe na področju piškotkov in zasebnosti, bomo vse spremembe takoj zapisali na tej strani.

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje:

• ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek;
• življenjsko dobo piškotka;
• vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število.

Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek. Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko tako piškotki obogatijo izkušnjo.

Kakšne piškotke uporablja Mišel Zadravec Carp Baits na svoji spletni strani?

Tehnični piškotki - ti piškotki so na spletni strani Mišel Zadravec Carp Baits potrebni za pravilno delovanje spletne strani, in so sledeči:

• Sejni piškotki, ki so uporabljeni za to, da si spletno mesto zapomni uporabnikov vnose v spletne obrazce, nakupovalno košarico, ipd. Taki piškotki so nujno potrebni, da si stran zapomni in izvede  uporabnikovo zahtevo.

• “Voting” piškotki, ki so uporabljeni, da si spletna stran zapomni ocene uporabnikov, ki so bile oddane za posamične izdelke (trajni piškotki). Soglasje obiskovalcev za zgoraj navedene sejne tehnične piškotke ni potrebno, saj gre za zakonsko izjemo, kje privolitev uporabnika ni potrebna.   Vnaprejšnje soglasje pa je potrebno za “voating” in analitične piškotke, opisane v nadaljevanju.

Piškotki za namen analiziranja prometa – analitični piškotki – (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in ključnih  besed, ki vodijo na mesto, problemi pri navigaciji)

• Google Analytics piškotki,  so uporabljeni za spremljanje obiska spletne strani Mišel Zadravec Carp Baits, za spremljanje prodaje in spremljanje drugih navad obiskovalcev, ki se kažejo na naši strani. Google Analytics je Googlovo orodje za spletne analitične podatke, ki ga uporabljamo za boljše razumevanje, kako obiskovalci uporabljate naše spletno mesto. 

Ali je sprememba nastavitev piškotkov na spletni strani Mišel Zadravec Carp Baits mogoča?

V primeru, da podjetju Mišel Zadravec Carp Baits več ne bi dovolili uporabe piškotkov na vašem računalniku, lahko svoje nastavitve spremenite v vsakem trenutku in sicer v spodnjem desnem kotku spletne strani, kjer se vedno nahaja zavihek “Uredi nastavitve piškotkov”. Na tem zavihku lahko izbirate, ali se strinjate s tem, da na vaš računalnik naložimo piškotke ali ne.

 

Mišel Zadravec Carp Baits