Proizvajalec: KORDA
Šifra: 0026129
459.90€
Vse cene vsebujejo DDV
na zalogi ni na zalogi
- +

KORDA KAIZEN PLATINUM 12FT SPOD

Spod palica se hitro umiri, ima super-fast taper oz. hiter vrh palice, je izredno lahka in se hitro in enostavno premika po zraku.

Ima pravilno dolžino ročaja palice, keramični obroček vrhnje rinke pa je namenjen uporabi s pletenico in je, odličen za mete do 130 m (pri testiranju je Terry Edmonds s srednjim spombom vrgel 51 ovojev oz.183 m).

Danny Fairbrass: »Zasnovan je tako, da je za povprečnega ribiča zelo enostaven za uporabo. Nisem najboljši metalec na svetu, a s pravilno dolžino ročaja in zares lahko in močno palico kot je ta, brez kakršnega koli napora leti zares daleč.”

Serijo Kaizen palic smo razvijali več kot štiri leta.

Izdelave smo se lotili, ker smo menili, da lahko razvijemo serijo visokokakovostnih palic, ki so še boljše od tistih, ki so že na trgu – kljub temu, da gre za prvo serijo Korda palic, smo uporabili obsežno znanje in izkušnje ribičev Kordine ekipe in razvojne ekipe, ter tako izdelali izjemno serijo palic. 

Danny Fairbrass je že nekaj časa tesno povezan z razvojem palic, ki nosijo njegovo ime. Za Kordo je bil to naravni korak naprej, saj smo hoteli razviti serijo palic z lastnostmi, ki bi jih on pa tudi preostanek ekipe iskal oz. zahteval od vrhunskih kraparskih palic. Cilj je bil oblikovati serijo oz. paleto vrhunskih palic, ki bi pokrile večino potreb pri ribolovu krapov na domačih in tujih vodah s ciljem, da vam omogočimo ne le natančno doseganje rib, tudi ko so zunaj dosega, ampak tudi njihovo prijetno in sproščeno utrujanje.

Vse naše vrhunske Kaizen palice so izdelane na trnu s hitro zoženim profilom, – kar pomeni, da se palica vse od ročaja do konice oz. vrha dosledno oži. Tako dobimo palico s ˝tippy˝ oz. vršnim delovanjem, kjer se skoraj ves upogib dogaja v konici oz. vrhu palice.

Seveda se bo palica pod ekstremnim pritiskom npr. pri metanju še vedno do neke mere upognila po celotni dolžini. Ta vrsta delovanja oz. akcije omogoča boljši prenos moči in ustvarjanje zelo visokih hitrosti na vrhu palice, kar vam omogoča daljše mete.

To isto delovanje omogoča tudi veliko hitrejše pobiranje vrvice, saj se moč preko upogiba na konici prenaša dovolj postopoma, da bo palica absorbirala pobege velikih rib pod nogami, brez bojazni, da bi se riba odpela s trnka.

Prav tako zagotavlja užitek pri utrujanju ribe, ne glede na katero palico iz Kaizen serije lovite. Zožitev oz. konusna oblika palic ni edini dejavnik pri določanju akcije in prikazanih lastnostih palic. Enako pomembna je vrsta ogljikovih vlaken oz. karbona, ki je bil uporabljen v proizvodnem procesu – za serijo palic Kaizen je bila edina prava izbira najboljši Japonski karbon super (odlične) natezne trdnosti, ki ga je bilo moč dobiti! Ta ZERO90 karbon je uporabljen v samo dveh plasteh, z zelo majhno vsebnostjo smole, rezultat tega pa so lažji in trši blanki.

Ne samo, da med metom omogoči večji prenos moči z manj truda kot pri navadnem karbonu, obenem pripomore tudi k večji natančnosti, saj zmanjša možnost sukanja blanka palice, ki povzroči da vaš svinec ne zadane zastavljenega cilja. Že najmanjše izboljšave pri daljših metih močno vplivajo na to, da vaša naveza pristane točno tam, kamor ste namerili. Pomaga pri umirjanju vrha palice po metu, kar je v bistvu čas, ko konica palice po metu še naprej opleta gor in dol. Bolj ostro oz. hitro kot je to dejanje, bolje je – če zamahnete z vrhom katere od palic Kaizen se vrh palice v hipu umiri. Ker je bila vsa moč prenesena v to dejanje, je to natanko tisto, kar potrebujete za dolge mete. Serija palic Kaizen je z vrsto visokokakovostnih komponent, ki bi jih pričakovali na palici tega cenovnega razreda, dobila videz, da je narejena po meri.

Blank palice je obdelan z obstojnim prozornim nanosom, pod katerim je viden karbon. Nanos je bil z namenom da se zagotovi obstojnost obsežno preizkušen v rezervoarju – je neverjetno trpežen in bo trajalo zelo dolgo, da bo zaradi izpostavljenosti sončni svetlobi in vlagi pokazal znake preperelosti. Nesmiselno je razvijati palico, ki je v primerjavi z njeno močjo neverjetno lahka in ji nato dodajati težke komponente. Zato je celotna serija Kaizen palic opremljena z lahkimi Sea-Guide TDG vodili oz. rinkami, kjer je prva rinka premera 50 mm in vrhnja rinka premera 16 mm. Takšna razporeditev rink zmanjša upor vrvice oz.

laksa, ki se v veliki spirali snema s kolesca z večjo špulo, obenem pa je zagotovljen dovoljšen premer zadnje rinke, da gre morebiten vozel šok liderja gladko skozi. Za namestitev role je na voljo vrhunsko Fuji DPS držalo role, ročaj pa je v celoti obdelan z japonskim skrčljivim penastim oprijemom. Njegova uporaba je več kot le kozmetična saj omogoča dober oprijem, tudi ko so vaše dlani ali palica mokre. Aluminijasti zaključni obročki in JAG-ov graviran pokrovček ročaja palice, dopolnjujeta izjemno zaželen ˝custom˝ videz.

V vrhunski seriji Kaizen palic je trenutno sedem modelov palic in sicer 12ft 3lb, 3.5lb in 4lb ter 12ft spod palica. Tu je še različica 12ft 6 z močjo 4lb za tiste, ki resnično želijo palico za mete na ekstremne daljave, a se jim zdi različica v dolžini 13ft predolga.

Za povrh sta tu še modela v dolžini 13ft z močjo 3,5lb in 4lb. S tem pokrijemo potrebe v vseh ribolovnih okoliščinah v katerih se lahko znajdete. Najlažji model je namenjen ribolovu na blizu, kjer želite nadzorovati moč in po potrebi lahko ustavite tudi večjega krapa, obenem pa lahko navezo vržete daleč, ko je to potrebno.

Naše specializirano orodje za "dolge mete" so 4 lb modeli palic, ki v pravih rokah omogočajo mete na neverjetne razdalje, to sta dokazala Terry Edmonds in Darrell Peck.

V dejanskih ribolovnih okoliščinah smo izmerili dolžino metov, ki so presegali 180 metrov in so predstavljeni v prihajajočem poglavju novega Masterclass-a z naslovom ribolov na velikih razdaljah, ki je bil posnet na jezeru Iles3 v Franciji.

Danny Fairbrass, ki že vrsto let sodeluje pri oblikovanju palic in je bil ena od gonilnih sil pri razvoju serije palic Kaizen, je navdušen: »Uporaba teh palic je pravi užitek, so tako lahke, a močne in z resnično lahkimi rinkami, tako da enostavno letijo skozi zrak in mečejo popolnoma naravnost. Prav tako izgledajo naravnost čudovito.”

Torej, ne glede na vaš stil metanja in sposobnost, boste zagotovo našli palico Kaizen, ki vam ustreza in omogoča ribolov na daljših razdaljah in bolj natančne mete kot kdaj koli prej.


  • Dolžina : 12ft
  • Long range


Napišite mnenje

OPOMBA: HTML se ne prevaja v druge jezike, ki so na voljo na strani!
Captcha